saga

Sommarshowfix

Kategori: Allmänt

Det är så mycket som ska göras och så kort tid kvar, det är svårt att hitta ork när man har både jobb ochj häst att sköta också, och nu somnar jag nog där jag sitter.. .. . ZZzzzZzzZzzzz

Bilder

Kategori: Fotografi - Häst

Bara några nya och gamla bilder såhär på morgonkvisten!








Örlingur sommarshow

Kategori: Allmänt

Jag hoppas att alla ni här nere i skånetrakterna kommer på vår Islandshästförening's sommarshow som jag haft ansvaret för och jobbat mitt ass off för att få ihop!

Klänning?

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag med Louise en sväng till stallet, så behöver jag något långt plagg till mina leggins. Så tog jag en klänning lite sådär randomly, JAG som ALDRIG har KLÄNNING på mig!
Så jag sa till Louise typ:
"Ja, jag använder ju aldrig mina klänningar så jag tänkte idag när vi skulle till stallet skulle vara passande att äntligen använda en av dem."
Hur dumt lät det? x)

Tävlingen

Kategori: Allmänt

Var och tävlade Gaedingakeppni på Attusa i helgen, jag körde själv honom dit, och resan gick väl. Jag är väl inte helt tokig på att köra transport! x)

Såhär snygg var han när vi lastat ur! Mycket fin i hullet och musklerna är på G!


Just när jag stod och sadlade kom tävlingsledaren fram till mig och informerade om att första startande (den före mig) hade strukit sig och jag var först ut, dvs. skulle jag rida 20 minuter tidigare än jag väntat mig.
Jättekul, jag blev superstressad, inte riktigt bra när man är ute med sin unghäst på dess första tävling och helt plötsligt blir informerad om detta.

jag försökte hålla lugnet, men det var svårt eftersom man inte vill låta domaren vänta, som för övrigt var Marie Wretfors.
Såhär såg det ut på framridningen, STELT, spänt som en stålfjäder, helt okoncentrerat och jag var för stressad för att ha en lugnande inverkan. Som här i galoppen rusade han som om han hade ett skenande godståg bakom sig, ålade sig och sköt bog.......



Här, inne på banan, det var ungefär bastu-värme här inne och redan efter 30 sekunder droppade svetten både från mig och hästen.
Han var rätt trevlig i steget förutom att han var så spänd.


Skritten var dock bra, den fick vi bäst poäng för!



Jag trodde faktiskt inte att han skulle tölta, just för att det var så varmt och det redan gick dåligt samt att underlaget var tyngre än han är van vid. Men han töltade fantamig endå. Och det är jag så oerhört glad över. Han hade ju lika gärna kunnat nolla den.

Tänk så stolt jag är att det gick efter endast 1 veckas töltträning!


Utvärderingen kändes bättre än ritten, Marie Wretfors var oerhört trevlig och det kändes bra att få kritik som dessutom var konstruktiv.
Hon sa att han såg ut att var en väldans trevlig häst och att han just nu låg på "medel" i gångarterna, just för att han hade ren takt i alla, men inte riktigt vågar hålla ett högre tempo, form och större rörelser.

Men det jag tyckte var lite tråkigt var att det har känts typ såhär bra hemma: #&(%/&%¤(/&%¤#"%&/()¤#" Det är så jag har smält och inte har kunnat hålla mig från att visa upp hur våldsamt snygg och ridbar han blivit. Och så går det bajsdåligt..

Men ju mer jag har tänkt på det och allt har sjunkit in i min lilla skalle har jag ju faktiskt insett vilka dåliga förhållanden det var för honom min stackars lilla unghäst och att det faktiskt var han första tävling och att han gjorde precis som han skulle, han gick i de gångarter jag bad om betedde sig inte illa, lastning och allt annat gick superbt, och jag är nog jävligt nöjd endå!



Sen tror jag Eddie missförstod. Han tyckte  tydligen det var lämpligt att rulla sig på tävlingsplatsen!

Fråga?

Kategori: Allmänt

Hade en kort diskussion med en tjej på nätet om "dressyr", så skrev jag nåt i stil med de klassiska orden


Jag- Dressyr är grunden till all ridning oavsett vilken inriktning man håller på med.

Greta(påhittatnamn)- Inte western ^^

Jag- Western är ju en sorts "dressyrdisciplin" i sig själv, så jo. Det är det visst. Och Dressyr är inte bara en häst som "Kröker på nacken och går i passage". Dressyr innefattar saker som tex. alla sidoförande rörelser-> Används inom western, konsten att rida hästen i en hälsosam hållning, det är ju något både dressyrare och Westernmänniskor strävar efter. Och även sånt som att ett gemensamt mål är att rida på så små hjälper som möjligt.
Så jo, Western är en sorts dressyr.

Greta- Skulle inte säga att western är dressyr. När man tar en dressyrlektion tex så vill man (väll) ha hästen mellan hand o skänkel, med en stadig kontakt i munnen. Western är friare i formen, menar då att hästen exempelvis är friare från tygeln.
Sen är jag lite för slut om kvällarna för att komma på mer..

Jag- Tycker inte man ska definiera dressyr på ett särskilt sätt, då dressyr för mig handlar om kontroll, rörelser och inverkan snarare än ett specificerat begrepp så som "Mellan hand och skänkel".
Ta tex. Barockridning som inte innefattar samma skolor som den "KLASSISKA dressyren" du refererar till. Men barockridning är trots allt endå en dressyrdisciplin då allt bygger på samma grunder.

Till och med Wikipiedia håller med mig, fast med andra ord!
"Dressyr är en ridsportsgren med det huvudsakliga syftet att göra hästen användbar och angenäm att rida och att främja samspelet mellan ryttare och häst"

Vad anser ni om dressyr i frågan i alla dess utföranden?

Jubbaaa.....

Kategori: Allmänt

Idag är sista dagen av första "riktiga" veckan slut, det har gått fort, och nu är det bara nästa vecka också att lära sig det sista och se till att allting sitter. Jag hade aldrig kunnat tro att det var så mycket omkring jobbet att vara grisskötare, All cred till alla grisskötare där ute!
Min kropp protestikulerar på morgonarna, att min kropp är otränad (förutom att jag rider) och att jag har kass kondition är det ingen tvekan om. Men jag får se till att komma igång nu!

I helgen är jag ledig, men inte helt, på lördag är det ju tävling, så jag ska endå upp i ottan, ännu mer i ottan eftersom Eddie står på betet och jag måste gå med honom till sandvången där transporten är då det är rätt dåligt med vändingsmöjligheter på platsen omkring betet. Plus att eftersom JAG aldrig lastat honom ensam så kan jag lika bra  göra det på en plats där han är trygg. Och han älskar sandvången så det blir perfekt.

Idag blir det barbacka från betet till sandvången där jag ska duscha honom, han får ju se fin ut på vår första tävling jagmenar, fastän det inte är en så jättestor tävling. Sen går jag med honom tillbaka. Så får han skritta lite såhär dagen innan eftersom han vilade igår.

Eddie i vintras, inte överdrivet vacker om man jämnför med nu!

SSM bilder del 3

Kategori: Fotografi - Häst

Detta är den sista och avslutande delen av SSM final-bilderna :)

Brösarpsgårdens Höstevent

Kategori: Allmänt

Någon frågade i kommentarerna efter bilder från Brösarpsgårdens höstevent, och eftersom du kan GLÖMMA att jag lägger upp alla igen länkar jag till de gamla inläggen med bilderna som ligger på min andra blogg!! :)

DAG 1 - KLICKA HÄR!
DAG 2 - KLICKA HÄR!



Hur som haver, idag red jag Eddie igen, råkade köra hem om och dumpa arslet vid datorn en stund innan jag stack, och så trött som jag är efter jobbet nu om dagarna så somnade jag nästan där jag satt. Så jag fick ta mig i kragen och köra ut, hur trött jag än var. Eddie var lite bobbig idag och ville inte alls bli fångad, men jag tog honom och gav honom en morotsbit så blev han glad igen, haha! Det är lätt att vinna en hästs hjärta ibland. Även om det inte funkar i längden!
Vi gav oss iväg, och jag glömde berätta igår att vi "gick omkull", vi var på sista sträckan hem, 5 minuter kvar typ så gick vi på grässtigen och helt plötsligt så bara gör han ett störtdyk ner och jag trodde jag hade sett dagens ljus för sista gången men jag lyckades klämma mig kvar! Stackars Eddie gjorde upprepade försök att resa sig, men är det lätt med en klump på ryggen? Ingen av oss slog oss dock efter som det var gräs han knäade på.
Idag kändes han mycket fin, men väldigt stel i nacken om man kan säga så? För han var mjuk och fin i kroppen, men han är så oerhört taggad och går och spänner upp sig som satan. Så nacken blir som stål och jag får jobba som ett djur med serpentiner och skänkelvikningar på grusvägen för att mjuka upp och jobba ner honom.Traven är inte ens att snacka om, han springer som en arab spänd som en stålfjäder. Haha... håhå..

Nu börjar jag bli trött.. Vet att jag är kass med bilder från stallet och sånna jag brukar bjuda på, men jag har ingen sladd till min nya mobil så... och jag orkar inte ta med mig systemkameran varenda dag. Men det kommer.
Se det som en liten kul grej. Ni får se hur han utvecklats på lördag då det förhoppningsvis kommer att komma bilder från tävlingen!

Paiiiiiiin

Kategori: Allmänt

Idag var en riktig sån dag, JAG VILL INTE INTE INTE INTE INTE INTE gå upp.... Jag kunde knappt resa mig ur sängen eftersom träningsvärken bara skrek på mig från alla hörn i kroppen. Min vänster hand krampar något så fruktansvärt när jag försöker använda den till något och så skoskavet... Vafan liksom, jag får aldrig skoskav...

Och bara för att L visade mig en gris som älskar att bli kliad på ryggen, under hakan och ja whatever. Så har jag drömt att jag tog min kompis marsvin (Min kompis som inte har marsvin ens) Typ naken marsvin med samma sorts skinn och behåring som en gris, haha. 3 stycken var de och en av dem såg just ut som denna gris, och jag hade tydligen blivit bästis med den, och lekte rundor och busade med den och hattifnatti jag fattar inget.
Jävligt skum dröm må jag säga...


Visst är den här lille blygisen som gömmer sig bakom sina kompisar så jäkla megasöt?
Han fick även lite fina damm-"orber" ovanför huvudet ;>


SSM bilder del 2

Kategori: Fotografi - Häst

Det kommer även en del 3

TöltEddie

Kategori: Allmänt

Jag vet att bloggen inte är igång som innan, men vet ni varför. Jag har börjat jobba på riktigt nu, det är långa dagar, 7 till 16. Idag har jag avklarat dag 2 på min s.k utbildning innan jag ska gå helt själv.
Idag har jag gått rätt mycket själv och gjort en hel del i Tillväxten (De smågrisar som är avvänjda från suggorna) och jag var riiiiiktigt nervös, givetvis var jag lite rädd hela tiden att göra något misstag, det är så mycket att lära sig samtidigt som man måste tänka på allt och få det till att fastna i hjärnan! Morr
Men inga katastrofer skedda ännu!
Har även fått hjälpa till en del på BB sidan (Där suggorna är och föder småttingarna) där är det helt klart mycket mer att tänka på men det ska väl trilla in som småning om det också. Jag har ju trots allt 8 dagar till på mig att lära mig allt. THANK GOD!

Vidare till Eddiemannen som jag tränade lite i skogen idag, skulle rida med Ruth, men kom en stund före henne så mjukade upp honom på banan i skritt med massor av volter, serpentiner och skänkelvikningar. Det gick ovanligt fort att få honom mjuk idag. När Ruth kom begav vi oss, det blev långa skrittstunder med intensiva töltsträckor emellan, jag måste ju säga att jag är imponerad över hur mycket han orkar tölta!
Ända sedan jag red för Carina har tölten bara schwochat in med vindens hastighet. Där finns ju inte så mycket styrka i den, utan den går mest på vilja och hastighet. Men ren 4-takt är den! Så länge han håller sig i anständigt tempo givetvis! Hahaha

Nu ska jag posta detta inlägg så ni kan får några mer bilder från SSM finalen! TOODEEELS

Just Eddie by 2010

SSM bilder del 1

Kategori: Fotografi - Häst

Ni får ha några bilder åt gången i omgångar, för jag orkar inte lägga upp alla i ett inlägg, blir kanske lite mycket att titta på också. Här kommer första bunten.


Bilder SSM

Kategori: Allmänt

Ni får ha bilderna från SSM imorgon eller något sånt för jag är långt ifrån färdigredigad,
men jag kan bjuda på en eller två här och nu.


SSM

Kategori: Allmänt

Jag hade ju tänkt åka till SSM på Margaretehof och titta på finalerna idag, men jag är lite rädd att det inte ska finnas ryttare att titta på. Jag vet inte om ni hört det men tydligen så har domarna bedömt helt sjukt låga poäng, Aklassare som vanligtvis hade fått 8-9 fick 5-6.  Ryttarna hade även också gått ihop och gjort något slags uppror mot domarna och sådär. Så illa var det.
Men jag åker dit och ser om jag kan fotografera lite, jag är inte så duktig eller har så fin utrustning som proffsen som också fotograferar, men lite bilder ska jag nog kunna langa till er ikväll.... Om där är några ryttare och hästar att fota *Nervöst skratt*


Haha, ni får stå ut med att det står min gamla bloggadress på bilderna när det är gamla bilder ;)
Bilden är i alla fall från Brösarpsgårdens höstevens November 2011

Fika, ridning, olycka.

Kategori: Allmänt

Få nu inte panik av rubriken, det är inget som har hänt med Eddie eller mig, det var inte så allvarligt som vi trodde från första början heller. However.

Fredagsvädret igår var LOVELY, jag och Amanda köpte oss varsin baguett vi festade på i stallet på Sandvången då, i solen, vi gick en runda ut till Islandshästarna som jag inte träffat på rätt länge så det var trevligt. Sen undersökte vi om det fanns någon häst till Amanda som hon kunde rida så vi kunde ta en tur i skogen. Vi fick låna Ålbjörn av Annelie som alltid är lika snäll och glad. Så jag körde bort till betet för att fixa Eddie, och jag red till Sandvången.

När jag skrittar in på gårdplanen så tycks det vara en hel cirkus, det står ca. 5 pers runt en häst på gårdplanen och bara glor. När jag kommer närmre så ser jag att det är blod i gruset och benet är bandagerat. Tydligen så skulle de lastträna, och gjorde detta utan transportskydd (Inget skitsnack om detta tack). Och när de skulle backa ut så slängde sig hästen utan att tänka efter och trampade sig själv på insidan av högerbakbenet.
Jonna som hade varit först fram och slängt på bandaget sa att blodet pissade åt alla håll och att man hade sett senor och diverse av vad som finns innanför huden och att hon var rädd att senan var skadad. De hade ringt veterinären som var på väg och ledde in hästen i boxen sålänge, men hästen= Nikita verkade knappt brydd eller medveten om att hon hade varken ett sår eller ett bandage.
Jag kände att det inte vad mycket mer jag kunde göra än att vara i vägen, så jag och Amanda gav oss ut.

Nikita 2011


När jag och Amanda kom tillbaka hade veterinären fortfarande in anlänt, Nikitas ägare hade lagt om bandaget och då kunnat se lite bättre på det samt sett att det inte blödde lika mycket längre.
Jag stannade på Sandvången eftersom jag ville veta hur det gick, efter en stunds väntan kom till slut veterinären. Nikita var faktiskt otroligt duktig när veterinären stod och petade rakt in i såret utan bedövning för att känna om något var skadat. Som tur var, var allting helt, dock var det ett riktigt räligt sår som inte skulle gå att sy då hudflikarna var både ojämna och bara hade lossnat från stygnen. Så det blev bara att bandagera.

Bandaget skulle bytas en gång om dagen samt så skulle hon få en pencillin-spruta en gång om dagen som de själva ska ge in i bogmuskeln. De skulle börja med Metacam först idag så skulle allt bli helt bra.
Dock så hittade de ett till sår på höger framben precis i karleden, ett hack in som de också lindade lite lätt för att undvika att smuts tog sig in. Men inget allvarligt det heller.
Snacka om att ha tur i oturen! Vi får nu önska Nikita ett snabbt och smärtfritt tillfrisknande!

Lektion

Kategori: Allmänt

Red som sagt för Carina Jöers igår, det var främmand km/he men trots allt ganska spännande att rida för en ny person. Vi jobbade mestadels i början met att böja i skritt och få honom att sätta under sig och bli mjuk, jobbade i traven med att han skulle lugna sig. Jag fick "försöka" rida mer på ett sätt utan att använda skänklarna och mer med sätet på lång tygel och försöka få honom att söka sig ner genom att bara slappna av, av sig själv. Och sätta igång trav lugnt utan att han hoppar iväg. Han brukar ju oftast hoppa iväg och tänka "Fullt ös medvetslös" när jag sätter igång.


Det var lite jobbigt för honom och lite annorlunda, men han skötte det jättebra det var i så fall jag som hade svårt att skola in mig i detta ridsätt som jag dock måste påpeka mig se positivt på. Vi galopperade lite på volten också, hans galopp har förbättrats oerhört genom att jag bara fortsatt galoppera på banan och bara galopperat helt enkelt.
Sedan frågade hon om tölten, jag förklarade att han inte orkade långa sträckor och att han gärna sprang ifrån mig eftersom han tyckte det var lättare att tölta iväg i 190Km/h. Så hon föreslog att vi provade att tölta på en volt, och jag tyckte det lät avancerat av någon anledning, jag vet inte riktigt, men det kändes bara som att det skulle vara svårare och jobbigare för honom att tölta på en volt än en raksträcka. Men ack så fel jag hade. Vi töltade ett halft varv åt gången och efter ett par igångsättningar så gick han som en klocka.

Carina berättade att han balanserade sig bra på volten och tog stöd på min innerskänkel och yttertygel och dessutom fick en trevlig överlinje automatiskt av att han var rundad på volten, och därav bar sig bra och trampade på uppåt i en ren tölt. Och när jag tänkte efter så kändes han riktigt, riktigt fin. Helt plötsligt så kände hur hoppet plötsligt blev större att vi kanske kommer ha en tölt till Gaedingkeppnit!

 

Och en kommentar jag fick av henne som jag faktiskt har fått höra förr och alltid blir lika glad av att höra är att


'Han är väldigt välutbildad för att ha blivit riden så kort tid'

Framför allt något jag uppskattar hos denna häst är hans välvilja och även om han ibland protesterar och smiter när det blir jobbigt, så är han aldrig sådär "unghästdum".

Tävling

Kategori: Allmänt

Tänkte lägga upp en till film från när jag tävlade V5 år 2010, fortfarande ganska grön med islandshästar och den tävlingsformen men jag vågade satsa lite mer på denna tävlingen även om det innebar en något mer taggad och svårreglerad häst. Trots allt är det väldigt nyttigt att titta tillbaka på dessa filmer!
Även om det inte kändes riktigt lika bra på denna tävlingen så fick jag bättre poäng.
Om det är intressant så blev poängen:

Domare 1:
Valfritt tempo tölt: 5.0 Ok takt, bitvis taktmissar
Arbets till mellantempo trav: 5.0 Ok takt, ngt svagt sväv
Valfritt tempo skritt: 5.0 Ok takt och steglängt, bitvis mot hand
Arbets till mellantempo galopp: 5.5 Ok takt, ngt svags sväv trevlig form

Domare 2:
Valfritt tempo tölt: 4.5 Lätt passtakt
Arbets till mellantempo trav: 5.0 Ok takt, lite mer sväv önskas
Valfritt tempo skritt: 4.5 Lite överilad med korta steg
Arbets till mellantempo galopp: 5.0 Ok takt

Domare 3:
Valfritt tempo tölt: 5.5 Ok takt
Arbets till mellantempo trav: 5.0 Ok takt, bitvis mot 4-takt
Valfritt tempo skritt: 5.0 Ok grundtakt, mot överilat
Arbets till mellantempo galopp: 5.5 Ok takt, tempo, form och aktion ngt på framdelen, mot 6.0 på slutet

Lektion

Kategori: Allmänt

Ja, vädret är väl inte att ljubla för, det växlar aggressivt mellan solsken och ösregn, typiskt svenskt väder. Men senare idag ska jag rida lektion för en som heter Carina Jöers, jag rider ju egentligen för min favorit tränare och vän Camilla Prager, men jag tycker det är nyttigt att variera sig och att olika ögon får titta eftersom alla ser olika saker och kan ge olika tips.

Två bilder från en Camillaträning i Mars tror jag.

?

Kategori: Allmänt

Duckface, am I doing it right?

Hundar

Kategori: Fotografi - Övrigt

Idag spexade vi till det lite med hundarna och jag fotograferade lite hastigt några gulliga bilder på dem:
Modeller: Tiken Kiara@Mufflan och Wilmer (Min hund)





RAMBO MICKLEM MULTIBRIDLE

Kategori: Allmänt

Helst av allt hade jag velat kunna rida bettlöst, och fortfarande kunna klättra mot mina mål inom ridningen med Eddie.
Jag har under ett tag försökt spana efter träns där på bästa sätt man kan "koppla ihop" bettet och nosgrimman, då jag gillar idén, att det både blir tryck i laner och nosrygg istället för på endast ett av ställena. För tillfället har jag satt ihop bettet och nosgrimman med karbinhakar, de är liite stora, men Eddie är i alla fall inte berörd av dem. Men det funkar inte i längden. Då hittade jag det här tränset, Rambo Micklem Multibridle:
Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molar tänder i ovankäken.

Tre användningsområden:
1.Träns Med bett och de speciella clipsen som håller bettet på plats och ökar bekvämligheten hos hästen.
2.Longerings Kapson Fäst longeringslinan i nosgrimmans ring .
3.Bettlöst Träns, Det finns tre bettlösa alternativ. Från mild till stark så du kan alltid hitta ett alternativ som passar just din häst. När du vill använda det som en grimma tar du bara av bettet.

Finns i storlekarna : Ponny, Liten häst/Cob, SH Standard Häst, LH Large Häst.
Färg: Brunt, Svart

Men som ni säkert kan räkna ut med röven kostar det skjortan, hela 1.500:- Vad jag förstått kan man få det för 1.400:- om man har tur. Och det är ju WAYYY OUT of my prisklass...
Så jag vet inte ens om det är värt att fundera på. Om jag helt enkelt ska köpa ett par ordentliga hakar och fortsätta såhär. Jag är endå inne på att köpa ett nytt träns då det jag har nu är ihopplock.

Jag är dessutom sugen på att gå över från mitt nuvarande 3-delade Fullcheeck-bett till något med lite mer tjong i tex. ett Pelham, pessoa eller kandarstång. Fast, nä... Haha. På allvar, jag funderar på att gå över till ett 3-delat Eggbett eller ett 3-delat D-ringat. För han är inte i behov av stängerna längre, och då ser jag ingen anledning till att använda det längre. Dessutom är det bra att byta bett så att det inte är tryck på samma ställe alltid. Samma sak med nosgrimma. Den gillar jag att  variera just för att trycket inte ska vara detsamma alltid.
Ja, jag får se hur jag gör med detta.

En jäkla ridtur.

Kategori: Allmänt

MINST sagt, jag och Louise fick oss en sjuhelsikes jäkla ridtur idag, vi bestämde oss för att ta "Ruth-rundan". Vi har ridit den massvis med gånger under åtatal, nästan :p Den går genom en kohage vars grindar alltid, verkligen ALLTID har stått öppna, denna gång när vi kommer så är grinden stängd. Wtf?! Var vår första tanke, Man får både gå och rida igenom hagen det står på skyltarna så länge man stänger efter sig. Och ja, det stod ju kor i hagen, ungkvigor för den delen = Galna tossor. Men inga av våra hästar är rädda för kor så vi sket i vilket.
Jag hoppade av för att öppna grinden och öppna för oss eftersom Louise inte riktigt gillade idén att stå på marken när det fanns kossor. Jag öppnade snabbt karbinhaken som höll grinden stängd med en kedja och började slita och dra i en stora tunga järngrinden, och helt plötsligt så får jag mig en sån kyss i handen.
Grinden var strömledande.

HELVETE HELLER, den ville inte jag röra igen. Efter många minuters grubblande hoppade Louise också av och vi hjälptes åt att få upp grinden med fötterna, haha! Och som vi kämpade, den var tung som fanken! Vi fick genom hästarna och min hund som var med. Min hund som varken är så förtjust i varken hästar, kor eller andra stora djur. När vi står och fifflar och försöker få upp grinden så hör jag Louise pipa till, då är det kossorna som kommer i full fart mot oss. Min första reaktion var att springa mot dem och vifta med armarna det fick dem till att stanna i alla fall. Men nyfikna kvigor är det inte mycket som kan stoppa. Vi fortsatte med projekt "stänga grinden" för den kunde vi ju i alla fall inte lämna öppen.

Sen ser vi ett grindhandtag, antagligen det som ger ström i staktet, tar loss det. Och trots att detta antagligen var strömkällan vågade varken jag eller Louise röra varken grinden eller kedjan, men till slut efter många " Jag vill inte!" Så gick det. Vi tog oss igenom hagen med kvigor som busade omkring oss. En gång blev jag till och med så rädd att de skulle springa på oss att jag kastade en sten på en av dem, som sparkade rakt ut i luften i protest. Det var en väldigt liten sten om jag får påpeka det x)

Nästa grind såg lite mer lovande ut, låg inte så nära marken så var antagligen lättare att öppna och stänga, men oturligt nog hade vi ju satt tillbaka strömmen givetvis borta vid den andra grinden så nu startade projekt "öppna grinden mha. grenar och ett spö". Jag orkar inte gå in på detaljer här. Men vi lyckades.
Snacka om att vi var stolta sen!

Lång text så jag bjuder på en bild!

Random bild på raket-Hörre när jag löslongerade honom i rundcorallen hos Camilla 2010
Han kan springa riktigt snabbt för att vara en sån fetknopp! hihi

Anledningen till....

Kategori: Allmänt

Jag har kommit fram till att anledningen till att alla islandshästmänniskor blir sura när man säger ponny till en islandshäst är för att:

1. Det heter IslandsHÄST, inte IslandsPONNY.
2. Islandshästar klassas INTE in i ponnykategorierna (A,B,C,D) Precis som FjordHÄSTAR.
3. Islandshästar är en häst litet format, En välriden islandshäst känns STOR att rida!

Kommer ni på fler vettiga anledningar?!

Vissa hästraser är som en helt egen kultur, acceptera det!

Igår

Kategori: Allmänt

Igår när jag red, så red Amanda på Heba ju. Jag kanske inte har berättat så mycket om henne, men om man inte är tillräckligt bestämd mot henne, kan hon vara en riktig bitch och protestera genom att resa sig när hon inte får som hon vill. Hon kan vända sig och gå åt precis det motsatta hållet som du vill, och du har inte en chans att hålla emot.
Amanda som red henne igår har inter ridit så mycket eller särskilt länge, balansen är inte på topp och hon trillar gärna fram för minsta lilla. Hon är inte så bekant med tölt och känner ingen större skillnad på tölt och trav. Och vet ännu mindre vad fyrtaktig, taktren tölt är.
Så igår när hon red hjälpte jag henne lite, hon töltade runt mig på volten och är det inte helt otroligt att även de envisaste av de suraste stona kan vara så bra läromästare? Samma häst som rest sig 30 gånger på en runda i skogen och skrämt vettet ur mig töltade igår runt klockrent runt med ovana Amanda på ryggen.

Ska man skratta eller gråta?
Hästar är bara hästar....


Argbigga

Kategori: Allmänt

Jag var visst en liten argbigga som liten!
Och lika mycket matvrak då som nu! xD

ÄÄDEOUpEDIY

Kategori: Allmänt

Jag är så glad just nu, han börjar se så trevlig ut i kroppen, rumpan och bogarna/bringan börjar ta sig nu, han har lagt på sig lite fett på magen vilket är bra, men nu räcker det, Haha! Jag är väldigt anti tjocka hästar, och vill INTE att Eddie blir tjock, trots att han har varit lite smal och benig för ett tag sedan så ser jag ingen anledning till honom att bli värsta fläskberget nu! x)
Det ska vara så det finns lite för dem att bränna, så tycker jag. Och jag tycker han är fin nu, och allt känns bra. Det är bara de där jäkla hovarna som slits/växer snett. Imorgon har det gått exakt 6 veckor sedan hovslagaren var här sist, och framhovarna som blev skodda då ser jättefina ut! Skorna är inte slitna och hovarna ser jättetrevliga ut, inte särskilt långa heller. Dock börjar bakhovarna som hon inte ville sko sist bli lite sådär utflutna och skeva så jag ringer nog hovslagaren imorgon och får dem skodda också, förhoppningsvis ska de gå att sko nu till skillnad från sist.
Jag har varit oerhört nogrann med att rida med skyddsboots bak som hovslagaren rekomenderade. Så vi får väl se!

Nämen titta en mammut
Februari 2012


Hoppning... eller?

Kategori: Allmänt

Red idag på banan med Amanda och Gegga fotograferade, vi hade lite sådär miljöträning blandat med dressyr. Eddie kändes väldigt ridbar idag också, så jag red lite dressyr mellan varven när vi miljötränade. Jag hoppade även lite "läskigt hinder". Det var 4 sockerbitar som jag la skynken över i olika färger, jovisst hoppade han, men det verkade som han tappat sin hoppfunktion x) Och det blev minst sagt några misslyckade hopp idag!
Jag är så glad för min lilla Eddie, man har aldrig tråkigt med honom!

 

Detta hoppet var nog det normalaste, sen vettefan vad han hade för sig!





Men sen fick jag skärpa till mig och försöka rida lite seriöst, och jag försökte mig på lite tölt, och även om den är där så krävs det väldigt mycket av mig, jag hoppas att han snart kommer på hur han ska göra för att bära sig bättre i tölt under ryttare:


Men sen å andra sidan brukar han ju tölta såhär:
(Skämt åsido, han gick bara sådär för att vi red mot ett hinder, och vad mer ska man säga, han älskar att hoppa, hahahahaha)


Han var även väldigt trevlig i traven efter att ha galopperat av sig lite




Gaedingakeppni

Kategori: Video/filmklipp

Ja, nu har jag bestämt mig. Jag ska vara med på Gaedingakeppnit som hålls på Attusa den 26 Maj! Och satan vad jag ska hårdträna tölten till dess! Damn vad vi ska vara duktiga!
Jag är skittaggad för Eddie känns verkligen bra just nu! Men tölten måste säkras! Vi har 12 dagar på oss, det kan vi klara. Jag bryr mig inte heller om ifall jag blir nollad i tölten, för att bara komma ut och göra är så stort och nyttigt! Så oavsett hur det går kommer jag vara så sjukt glad bara Eddie sköter sig!

Jag är så oerhört taggad på ridningen nu och vill verkligen nyttja Eddies positiva inställning och min entuasm! Jag säger det alltid, tävla är inte det viktigaste, vinna är inget men satan vad det är kul att tävla!


Nu ska jag lägga upp en video jag aldrig visat innan, det är en film på min allra första tävling på Islandshäst!
Detta är 2009, hästen jag red var så brutalt jäkla pigg, och hade jättesvårt att hålla traven, och svårt att galoppera långsamt, tja. Att hålla sig lugn över huvud taget. Så det enda jag tänkte under denna ritten var-
- Gör inte bort dig.
-Lugn, lugn, lugnt, sakta, långsamt, andas, andas

Och faktiskt så var jag nöjd, jag var inte ute efter någon pang-wow prestation, mitt mål var bara att ha en lugn och taktren häst. Och jag tycker jag lyckades ganska bra för att vara "islandshäst-nybörjare" på min första tävling!
Minns att jag framförallt var så nöjd över att hon var så jämn hela tiden. Jämn i tempot, jämn i formen, det viktigaste enligt mig.

Jag har till och med kvar en poänglapp! Haha:

Valfritt tempo tölt: 4,5 Ok takt
Arbets till mellantempo trav: 4,5 Ok takt
Mellanskritt: 4,5 Ok takt + övertramp, lite överilat
Arbets till mellantempo galopp: 4,0 Ok takt på framdelen
Sits och inverkningar: 4,5
Tot: 4,4

En kul grej

Kategori: Allmänt

Nu ikväll har jag varit och tittat på en show på Attusa gård, det var både ponnyridning, voltige, körning och blekinge uppvisningsryttare som hade uppvisning, men jag var bara intresserad av att se BUR(Blekinge UppvisningsRyttare) så jag drog dit vid 20.00 med Lisette och Amanda som jag så snällt tvingat med. Min kamera dog efter några bilder, men som tur var och snällt nog av Lisette fick jag låna hennes Nikon, dock har jag ju en Canon så det blev lite knasigt, så jag körde på auto mhehehehe.

Men bilder blev det i alla fall, jag orkar nog inte göra ett bildinlägg just nu, men jag tänkte göra en kul jämnföring!
Men först får jag förklara, ni som har läst aktivt vet att jag 2 gånger har varit iväg på Miljöträningskurs på just Attusa. Men det roliga med detta är att Jörgen och Cathryn som håller i kurserna är med i BUR, häftigt va? Så många av de  grejerna de visade upp nu ikväll har vi också gjort på kurserna! Det var så himla häftigt att se riktigt duktiga ryttare och hästar göra just det man själv fått prova på.
För man vet hur svårt det är att göra vissa grejer!

Jag är ju inte riktigt på deras nivå ännu men jag och Eddie är inte så tokiga vi heller ;)

Men i alla fall:






Här på sista bilden rider jag med ett tomtebloss, inte riktigt som en fackla, men endå en mini-motsvarighet, det räknas lite tycker jag x)

Underbara fina Eddie

Kategori: Video/filmklipp

Gissa vem som heter Saga och blev lycklig idag?

Sitt nu inte och tänk att detta är en självklarhet och att det är bara en piss i mississippi. För mig är detta "stort". Ni som följt mig länge eller känner mig personligen vet att jag och Eddie inte riktigt klickade direkt som det ibland gör. Han var mycket skeptisk mot mig och det var inte ovanligt att jag fick jaga häst i hage när jag skulle hämta honom i början. Det gick ju hela tiden bättre och som bäst har han tagit några steg mot mig när jag kommit för o hämta honom.

MEN, idag när jag kom till betet så stod han inte vid de andra utan en bit bort, och han såg inte mig komma då han stod nedanför en kulle, när jag såg honom så ropade jag på honom, han slutade genast beta och tittade upp på mig och börjde gå, och jag bara " ÖÖÖH!" Fan Saga upp med kameran bevis, bevis! Så jag fibblade upp kameran och lyckades få en filmsnutt sista biten. Ni kan ju ignorera att jag låter som en unge med sina gosedjur. Men man får prata så när man är hästtjej, punkt.
Så glad är jag!

Glad

Kategori: Allmänt

Jag tänkte på det idag också, jag red LÄTT i minst en timme, skulle inte förvåna mig om det var 70-80 minuter eller nåt sånt, och jag höll ett rätt så friskt tempo med mycket trav, tölt och galopp. Men när jag kom tillbaka var han inte ens svettig. Bara under sadlen och sadelgjorden  såklart, men på halsen och resten av kroppen var han bara lite varm. Och som sagt har han ju stått i en liten vila och jag har ridit honom ganska glest och sparsamt sedan han sattes igång, men trots det så blev han knappt trött idag och det måste ju bero på att de leker och busar och springer så mycket i den fantastiskt  bra hagen! Det är ju helt underbart!

Normal häst ser ni på bilden nedan!

Äddepie

Kategori: Allmänt

Jag tog med kameran endå och tog lite bilder före och efter jag ridit, och alltså... jag åndrar inte EN enda sekund att jag åkte ut och red idag för han var så fantastiskt underbar att rida idag! Vi red i minst en timme i skogen, helt ensamma var vi. Och han var riktigt med mig idag, sådär överdrivet kul att jobba. Han var väldigt pigg, men bara precis sådär lagom så att det gick att göra lite grejer, tex en o annan skänkelvikning längs grusvägen, öppna och sluta osv...
Helt underbar, vädret var överdrivet fint, blåste typ ingenting och solen sken men det var endå inte för varmt, så jäkla bortskämda vi är! Jag tränade på tölten lite ute i skogen och det gick helt okej, jag har kommit fram till att han tycker det är lättare att tölta i 190/kmh än i de låga hastigheter jag helst vill att vi börjar i. Så tja, han tycker jag är rätt jobbig.

Jag höll ett ganska friskt tempo hela rundan eftersom vi måste träna, träna, träna nu. Men han var fortfarande pigg när vi hade kommit en rätt bra bit, så jag svängde in på en mjukare skogstig och bara "BANZAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!" Eddie blev helt chockad och for iväg i full glädjegalopp, detta hade han väntat på heela rundan! Satan vad han sprang, och han hoppade över både rötter och stenar. Damn vad han är säker på foten. Förhoppningsvis såg eller hörde ingen oss, för... det hade varit pinsamt eftersom jag satt och ylade och det lät som ett åskoväder under hans hovar.

Han hade många skumma grimaser för sig idag...






Klutt

Kategori: Fotografi - Häst

Sitter här och lyssnar på U2-Beautiful day, klunkar gott kaffe och mår allmänt bra, vädret är ljuvligt och jag ska absolut avnjuta en ridtur senare, vart vinden bär mig det vet man aldrig.
Vettefanken om det blir några bilder därifrån idag eftersom min mobil har tagit livet av sig, get upp hoppet. Jag måste bara förtydliga att det inte var jag som tog sönder den, då den funkade fint sedan la jag den på laddning på mitt skrivbord, jag gick för att duscha och sen när jag kom tillbaka var den stendöd och ville aldrig vakna igen.
Eftersom jag är rätt beroende av min mobil på många sätt, bla. på grund av jobbet, hästen och andra diverse saker att behöva kontakta folk. (Och nej, inget annat för jag hade en s.k tegelsten utan app finesser och allt vad det är).

För att jag är så glad, trots mitt hemska humör igår så bjuder jag på lite sommarbilder från 2011

(Blandade digitalkamera & systemkamera bilder)




Smink

Kategori: Allmänt

Förresten så berättade jag inte om när jag jobbade igår, jag hade just fodrat klart i bb1, så går jag förbi hela raden(jättemånga grisar) men sedan så ser jag något annorlunda i ögonvrån, känner tvånget att stanna upp och backa tillbaka, då är det en sugga som hade fått ögonskugga! Alltså, inte riktig, utan det var röd märkkrita (Speciellt till djur, inget farligt alltså) Mycket vackert tyckte jag, vem hade kunnat tro att en gris kunde bli så söt?
Dock hade jag inte tid att fotografera den då vi hade mycket at göra och låg efter.  Min första tanke var "Lisette", så jag smsade henne och frågade, givetvis var det Lisette som försökte leva ut sina make-up artist drömmar.
Detta är bara början, är det såhär det kommer sluta:


Mjau

Kategori: Allmänt

Jag känner riktigt hur jag lyser upp med min frånvaro! Men så är det nu när jag jobbar och inte är van vid 8 timmars hårt arbete på dagarna. Jag kommer förhoppningsvis vänja mig sen när jag kommer igång! ;)

Sigge

Kategori: Fotografi - Häst

Ishesten

Kategori: Allmänt

Nu måste jag få "skryta" lite på Åsa's bekostnad! Haha
Åsa har tagit min bild som "header" på sin hemsida för sitt företag Isheten!

För att komma dit är det bara att klicka på bilden.

Himmel

Kategori: Allmänt

Nu vankades det grisjobb igen!

Är det inte vackert, jag har knappt börjat på jobbet och min arm börjar redan se ut som de andras.


Himlen igår såg inte allt för lovande ut.
Bilden till höger är efter åskovädret, man såg ju LAGOM tydligt när det försvann.

Just Mufflan

Kategori: Allmänt

Väder

Kategori: Allmänt

Det har duggat och varit molnigt hela dagen och jag var inte ens säker om jag skulle till stallet, men eftersom jag jobbar imorgon och på fredag var det lika bra att stika ut och rida så kan han vila 2 dagar sen. Så jag Jossan och Benjamin drog ut dit, solen strack fram till anlete, allt var fuktigt och det kryllade av knott och mygg. Som tur var inte i stallet där jag och Eddie stod.
Man kände på sig att det låg något i luften för djuren betedde sig inte normalt. Det var brutalt kvavt i luften och tja, man kände sig yr och något var konstigt.

Som ni kan se var han inte riktigt på hugget.

Vi gick till Sandvången och jag red lite på banan eftersom jag endå tänkte vänta på A där. Men alltså, han var helt loj, slö och om han inte hängde ner på bettet så knölade han ihop sig för att han orkade verkligen inte göra något, och inte heller så orkade han protestera. Och ja, ibland så känner man bara på sig när man ska låta bli.
Nu ikväll så kom det ett jäkla åskoväder, oväntat eller hur?!
Så vi stack tillbaka igen. Så var det hästbesöket över, Har några bilder från dagen givetvis.


"Bitch I'm fabulous!"
Ögonblicksbild som jag failade lite på.


"Vadå trasig boll?! Det är väl såhär de ska se ut?"


Kannibalhönan.
Höna hittade ägg, Höna pickade sönder ägg, Höna åt ägg.


Eddie fick agera ponnyridningshäst en liten stund,
Dock ville Eddie ha ett högre tempo än Jossan,
Jossan uttrycker sig ganska väl på bilden vad hon tyckte om den saken!

Nisse

Kategori: Fotografi - Häst





Angelica & Prillan

Kategori: Fotografi - Häst






Lillvägen

Kategori: Video/filmklipp

Jag filmade lite när jag och Eddie går på lillvägen som går mellan betet och grusvägen som man måste ut på för att komma till Sandvången, det är en något knepig dock inte så lång väg med många "läskiga" saker att gå förbi. Och jag tycker det är oerhört starkt jobbat av Eddie att gå förbi allt detta helt ensam som nyinriden unghäst!

Det innefattar att gå på en stig mellan tätstående höga träd/buskar som han tycker är läskigt när de drar sig mot honom, förbi ett stort "hus" helt gjort i plast så att säga så man ser halft in och allt som händer där, tycker han inte om. En fläkt som oftast låter ljudligt, en lastbil några lådor med plantor i (läskigast av allt) och 2 husvagnar med förtält och hela köret.

Ann i hästmagasinet

Kategori: Video/filmklipp

Ridpass på banan

Kategori: Allmänt

Red en liten trudelutt på banan, han kändes behaglig för att ha stått ett tag nu dock väldigt stel och svår att få med sig, sprang med korta och struttiga steg, samt oftast med huvudet rakt ut. Men jag bara red på och försökte att jobba "osynligt" genom det, however... så här såg det lite ut:









Ni får gärna komma med tips osv... ang. ridningen
-
Sen har vi en trevlig bildserie när Eddie "Tvärnitar" från galopp så jag flyger fram lite. Fail.



Min knähund

Kategori: Allmänt

Han må vara spinkig, men väger, det gör han fantamig, och det är inte länge jag orkar ha honom i knät!




Jag är väldigt glad i min hund!

Pälsätare

Kategori: Allmänt

Jag tänkte faktiskt ta upp det här med pälsätare eftersom jag har viss erfarenhet av det sedan några år tillbaka.

Fina Týri på bild som förra året blev drabbad!


Jag kan börja med denna texten från Apotekets hemsida:
Hästen har två lusarter som kan ge hudirritation och klåda. Pälsätaren är den vanligaste lusarten. Den lever av och i pälsen. Blodsugaren däremot är ungefär dubbelt så stor, cirka 3 mm och lever på att suga blod.
Smittspridning sker vid direktkontakt mellan hästar samt via ryktdon, filtar och täcken med mera.
Löss lever hela livet på hästen och kan inte överleva någon längre tid vare sig utanför hästen eller på någon annan djurart. Lushonan klistrar fast sina ägg, som kallas för gnetter, på hårstrået. Äggen kan vara svåra att få bort mekaniskt.
Hästar drabbas av löss framför allt under vinter och tidig vår, men löss kan även hittas under andra delar av året.
Lössen ger hästen klåda. I lusens saliv och avföring finns ämnen som kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner.
För närvarande finns inte något godkänt lusmedel till häst.
Bild lånad från Bukefalos
- Jag vet människor som har provat alla möjliga preparat mot pälsätare, men inget har fungerat. Har hört ett fall då det var någon som behandlade med Switch 1 gång i veckan under 3 veckor, och då hade det fungerat tydligen. Men jag är väldigt skeptisk mot att preparat funkar eftersom de oftast bara tar bort de levande lössen, och då kommer dock äggen sitta kvar, kläckas och fram kommer fler löss. Det är liksom en evighetsbehandling, skämt åsido. Jag hade inte lagt ner varken pengar eller tid, och riskerat hästens hälsa på en massa sånna här preparat. Eftersom alla dessa oftast är gifter och kan vara väldigt hälsofarliga.

- Det enda sätt, jag känner till, och faktiskt vet funkar mot detta, är att raka hästen på de utsatta områdena så som hals(under manen), ganaschen, under pannluggen och om du vet med dig om hästen blir utsatt på något annat område, tex. vet jag 2 hästar som blev angripna rakt uppe på rumpan/länden.

- Vad jag upplevt är de flesta hästar inte så påverkade av pälsätarna mer än att det kan klia till och från, det verkar variera från häst till häst. Kanske även då storleken och placeringen av det drabbade området spelar in.

Det är nog jäkligt svårt att säga vad det är som avgör och spelar in i frågan vilka hästar som blir drabbade, då det oftast är väldigt slumpmässigt. Det kan vara alltifrån bara en häst på en gård blir drabbad som står stallad med andra hästar, upp till flera stycken. Det verkar uppenbara sig i alla möjliga miljöer.
-
Sen är det ju det också, hästen ser ju ut som en skabbsmittad räv när den fått pälsätare, hade min häst blivit drabbad hade det nog hindrat mig från att åka iväg med den (förutom smittorisken). Hästen ser ju ovårdad och sjuk ut. Jäkligt tråkigt när hästar blir drabbade.
Dock är det inte bara hästar, utan många andra djur kan också bli drabbade, tex. är det även vanligt bland skogslevande djur såsom hjortar och rådjur.
Nu är det inte meningen att skrämma upp er som inte hört talas om detta innan, men det kan vara rätt bra att känna till detta, då det inte är lönt att plocka ut veterinär o titta på detta när de endå inte kan göra ett dyft för att få bort det, inte mer än vad du själv kan i alla fall. Då kan du spara de pengarna!
Har exempel på ett fall när 2 hästar i vårt stall blev drabbade, jag upprepade dag ut och dag in till ägarna att jag var 100% övertygad att det var pälsätare (det är väldigt lätt att känna igen). Sedan en dag kommer jag och då har de kallat ut distriktsveterinären ( DYRT SOM FAEN). Veterinären står länge och bara stirrar, muttrar om diverse bisarra saker, och kommer inte fram till vad det kan vara. Han rekomenderar dem att skriva ut avmaskningsmedel och avmaska dem 3 gånger.
Tror ni det funkade?

Rida <3

Kategori: Allmänt

Åååh, en tur på hästryggen igen! Finns det något bättre?
Alla "problem" är dessutom lösta, tänkte ta tillbaka honom till sandvången eftersom det är så brutalt omständigt att hämta sakerna först på sandvången för att sedan kör ut dit, rida antingen ut på stora vägen eller på en väg där folk blir tokiga om jag rider och sen köra tillbaka med grejerna till sandvången. Neee. det pallade jag inte.
Men idag träffade jag stall/betesägarna, och det är SÅÅÅÅÅÅÅÅ trevliga. De blev ledsna när jag sa att jag skulle ta tillbaka honom och visade mig stallet som jag skulle känna mig som hemma i, jag kunde ha mina grejer i deras skåp där och hela faderuttan, och ridvägen som vi tidigare ridit på, hade det hamnat staket för, det staket berättade de att det var de själva som satt upp det och jag kunde bara ta ner det och låta det vara nere och rida där så mycket jag ville.
Och det är ju helt underbart. Nu kan jag rida utan bekymmer och inga omständigheter, LOVELY!

Inte så tokigt ridväder på en inte alls så tokig häst!


Eddie är konstig. Han har en vit fläck på nosryggen....


Fin och fläckig är han nu när han fäller, mycket vacker. Inte....

Le stall

Kategori: Allmänt

Ska snart till stallet, det blir ridning idag.

Måste även påpeka att jag sknar att vara ute på banan med en riktigt ridbar häst! Inte att jag är trött på Eddie, men det hade varit så himla kul att vara ute på banan igen.
Tittar tillbaka på bilderna från tävling med Dimma förra året och blir lite stolt över att vi lyckades ta oss 'dit'. Oj vad jag kämpade med att banta henne och få bort framtungheten i ridningen.




Fan vad snygg hon var här ett tag!

Facebook

Kategori: Allmänt

Säg snälla att det inte bara är jag som håller på att bli helt kokobeng i huvudet på alla dessa "Share/like this" på facebook?! Personer som lägger ut bilder på uppenbara saker för att få folk till att gilla eller dela deras bilder, uppdateringar och whatever för att de ska bli 'kända' eller vad de nu är ute efter?
Jag vet att de går att blockera, men det som är mest sorgligt är ju att folk faktiskt gillar och delar deras statusar. Fattar inte människor att det bara är ett sätt att sprida deras namn?!
Tex. Jag printade en bild:


Alltså, för det första vem har INTE sett Hitta Nemo? Eller vet vad filmen är för någon? Och sen bilden till höger, där är det säkert 50% som känner igen sig och gillar för det och den andra hälften gillar för att de tyckte den var rolig. I dont get it, varför gillar folk, det gynnar inte dem själv och ingen bryr sig?
MAAAAAAAAAAAAAH!

Förlåt för mitt lilla rage inlägg, men jag är säkert inte ensam om detta!

Nosgrimman!

Kategori: Allmänt

FOUND IT!
Tack vare Camilla!
Klicka på bilden för att komma till sidan där nosgrimman finns!

Smalitävling

Kategori: Fotografi - Häst

Idag höll vår Islandshästförening Örlingur en Smalitävling på Svabesholms Kunggård i samarbete med Caroline Allansson!
Det var fantastiskt kul och lyckat! Jag fotograferade givetvis, och jag tänkte dela med mig av så många jag orkar här på bloggen såklart! Hoppas ni gillar :)











Enjoy.

Nosgrimma!

Kategori: Allmänt

Fick fråga om var jag köpt denna nosgrimman:

Sanningen är faktiskt att jag vann den i en foto-tävling inom vår Islandshästförening Örlingur,
Så jag vet i ärlighetens namn inte var den kommer ifrån, jag minns inte heller vilket märke den är, (Saga = Genius!) Och efter en lång tids googlande kan jag fortfande inte hitta den på nätet!
Det är ju lite konstigt, Men risken är att den kommer från Topreiter eller Fakur! Jag lovar att skriva ut här när jag vet var den kommer ifrån/var man kan få tag på den :>

ÄddiePäddie

Kategori: Allmänt

Sov som sagt på sandvången inatt, Erbjöd mig att ha utsläppet eftersom jag endå var där så. På kvällen/natten spelade vi Geni och busade. Gick i lade oss vid 12, dock vaknade jag runt 02 igen och var varm, att somna om var inte att tänka på då det var ett helt sågverk i full gång där inne. Alla utom Jonna snarkade, INKLUSIVE hundarna.
Torino & Solen efter en blöt morgon!
Jag satt och stirra mig blind på tvn och försökte att inte bli sinnessjuk på snarkandet. Vid 06 väckte jag Amanda så vi kunde gå ut och fixa till hästarna, och det gjorde vi bra. Sen gick vi in och jag somnade och sov i 1.5 timme SKÖNT!
Här kan ni skåda vårt fina sovland i vardagsrummet.
Modeller är Jonna och Milos ben som sparkade lite fint på Jonna.
Under tiden att Tina varit och köpt bullar, senare på dagen gjorde hon kycklingpaj och bjöd på jordgubbar med grädde, vi levde loppan! MEN jag hade lovat mig själv att rida Eddie, så jag körde ner med alla grejerna, och som misstänkt så var nerverna utanpå idag igen och han var APDRYG att hantera. Efter många om och men stod han klar, jag satt upp och innan jag ens få ner rumpan i sadeln så bar det iväg illa kvickt för herren.

Jag tror han tyckte det var kul att ta en tur.


Det var ju inte precis avslappnande tur om man säger så, han hoppade till för allt, både saker han inte sett innan och saker han sett tusen gånger förut. Han gnäggade hysteriskt på vägen tillbaka till betet samtidigt som han sprang i en fin liten struttig grisepass. Vila+Eddie? Njä, alltså, jag är inte helt säker. Får se hur jag fortsätter med detta....

Sleepover

Kategori: Allmänt

Aaah, äntligen. Höll på att bli galen så tråkigt jag har det, men nu blir det sleepover i stallet, eller ja. På gården, vi sover inne! Hihi.
MOhahahahha, ses imorgon!

Islandshästens dag 2011 -Sandvången

Eddie goes loco!

Kategori: Allmänt

Eddie håller på att få knäppryck! Var där nu ikväll och kollade till honom och gav honom lite kraftfoder, och han var helt till sig, han kunde inte bete sig eller stå stilla en sekund, han... ja jag kan inte riktigt beskriva det. Sen när jag släppte in honom till de andra igen så började han bita dem och sånt, och inte på ett lekfullt sätt. Han har varit lite sådär pillimarisk denna veckan, ni vet att jag har sagt att han har verkat grumpy, men jag har inte kunnat sätta fingret på vad det är!
Han är ju frisk och jag kollar genom honom varje gång jag är där och han verkat ha ett stabilt allmänstillstånd, jag är rätt övertygad om att han är något understimulerad. Jag tror han blir lite knäpp av vilan, så jag funderar på att sätta igång honom igen imorgon, så fort som möjligt. Det skadar ju inte att prova och se, kanske behöver han mer motion och stimulering just nu?

Knäppgök, jag kan inte riktigt beskriva, det är något jag känner på mig, men vad tror ni?

Bete

Kategori: Allmänt

Var där igår och gödde Eddie med lite extra kraftfoder,
Vill inte sluta helt med det då jag annars får skola in honom i fodret igen när jag sätter igång honom, jag bjuder på oredigerade heta mobilbilder!


Han börjar bli riktigt fin nu när all ojämn ruggig päls åker av, hade med mig piggborsten och drog genom en riktig omgång på honom då jag inte ryktat honom på de 8 dagar han stått på betet. Och ibland behöver pälsen helt enkelt lite hjälp av. Dock, glömsk som jag är glömde jag ta med AVS 14, som jag behandlar honom lite med i pannluggsfästet på vänstersidan där han fått lite "klåda" eller någon sorts irritation.
Han är inte svullen, och kliar sig inte heller, men huden är sjukt irriterad, och AVS 14 har räddat mig många gånger, tex. med Dimma förra sommaren då hon hade insekts/knottbett under magen. Ska nog köpa en flugluva till honom så snart som möjligt (eller 3, reserver will be needed I promise). Flugorna har invaderat totalt ju! Insekter i ögonen och rinniga ögon med massa ögonbajs är inte skoj!
Ska kolla genom min hylla vad jag har för insektsmedel och dylikt, fick en hel drös flaskor av Peppe med massor av olika saker jag inte ens orkat kolla genom ordentligt.

Teckningar

Kategori: Tecknat

Har just tecknat en akvarellbild av fölet jag fotograferade igår, dock så blev den inte så bra, men ja.. what to do. Sen hittade jag en blyertsskiss jag tecknade för ganska länge sedan som jag helt glömt bort, så den får åka fram nu också! ;)


Magnum infinity

Kategori: Allmänt

Ja, jag provade den igår, jättespänd då jag älskar chokladglass!
Först, blev jag sjukt besviken, men jag höll humöret uppe, men sen. Nä, jag vill inte ens säga att den var lite god... Köp den inte, definitift INTE värd pengarna USCH, sånt jävla ståhej för en äcklig glass...

Fölis

Kategori: Fotografi - Häst

Såja, första riktiga inlägget här under nya bloggdomänen, hoppas alla hittar hit och det inte ska vara några bekymmer för er som faktiskt följer mig! ;)

Jag inleder med katten Åke, som är en tjej-katt







Hoppas ni gillade :)

Eiðfaxi f. Bernalt

Kategori: Eiðfaxi f. Bernalt

Om Eiðfaxi:
'Eddie' kom till mig den 30 Oktober 2011, Han är min foderhäst 5 år gammal, och är under inridning. Han är isabell med stor fluffig man. Han tycker inte om att bli pussad på men kan inte stå emot mys och kli i pannan. Ställer alltid upp och har visat sig vara en otroligt lättlärd kille jag tror mycket på!

Namnet Eiðfaxi betyder "Edbärande häst", det sägs också att det första födda fölet på Island blev döpt till just Eiðfaxi.

Hejhej

Kategori: Allmänt

Jag kommer somsmåning komma igång här så allt ser exakt ut som innan!