saga

Kort träning

Kategori: Allmänt

Idag skrittade jag ut en kort runda på Eddie med Mundilfari som handhänst, Eddie skrittas fortfarande bara eftersom han har ett sår på benet som gör ont när han töltar/travar/galopperar eftersom det stramar och ja, jag behöver väl inte förklara varför ett sår gör ont? Men jag skrittar och jobbar honom från marken för att han ska hållas igång lite.
Det gick väldigt bra, Eddie har aldrig gått med handhäst förut, men jag var inte direkt orolig heller. Mundilfari var också duktig, dock lite seg idag. Vet inte riktigt varför. men det gick ju an! Eddie är bara 2 år äldre än Mundilfari men var trots det en duktig ledare. Jag vet inte vad det var, men han kändes exta lyhörd och känslig idag. Precis som att han kände varenda millimeter jag rörde honom (Jag vet att hästar alltid känner och är medvetna om allt vi gör), men det var verkligen annorlunda idag. Han bara kändes perfekt!
 
2 ungpojkar á la vårkänslor nu i våras
(Mói & Eddie)


Livet och sånt

Kategori: Allmänt

Förlåt om det känns som att jag överger bloggen ibland men "tyvärr" har jag ett liv bortom datorskärmen! Förutom att jag är rätt pank efter att ha betalat Eddie går saker rätt bra.
Jag kommer att få ersättning för inridningen av Mundilfari, vilket jag är glad över eftersom det visar att folk uppskattar det man gör. Jag har även en annan unghäst som står på tur varav ägaren frågat om jag vill ta mig an även denna. Jag kommer att bli inringd nästa vecka för ett fotografijobb på en skola då jag ska ta skolfoton på ungdomarna. Dock vill de ha annorlunda foton, foton som är tagna i naturen kanske med något djur i bakgrunden, ungefär. Jag vet mer när jag varit där ;)
Förutom det knegar jag på i grisstallet hos mina älskade grisar, ibland hatar jag dem, men oftast är de väldigt kära!
 
 
Jag brukar inte lägga upp bilder på dem för jag tar inte precis bilder på jobbet ,men jag har några gamla från när jag just hade börjat där!

Kneedie! Grisen med underbett!
(Förlåt för shitty mobilbilder)




Bildbomb 2

Kategori: Allmänt

Och här är resten
 

Bildbomb 1

Kategori: Allmänt

Här kommer första!
 

Disturbing

Kategori: Allmänt

Jag kom på att jag ser ut som en kille när jag inte har något smink och sätter upp håret i en toffs.
Det är minst sagt....disturbing....
Förrsten så kommer det TVÅ inlägg med massor av bilder jag fotograferade idag, håll i er, jag slänger upp dem när jag är hemma från jobbet imorgon!

Mundilfari!

Kategori: Allmänt

Idag tänkte jag hänga, och sitta upp på Mundilfari om allt gick bra.
Och se på fan jag både hängde och satt upp OCH red runt på banan OCH red rundan runt gården helt utan ledare! Arbetet från marken har verkligen lönat sig, för han förstod röst och tygelhjälper perfekt och allt gick bara skitbra! Jag låter bilderna tala för sig själva!
 
Pojkarna äter snällt tillsammans i en box.
Och sen en liten bild som min inte helt erfarne fotograf tog!

Bara ett ridpass

Kategori: Allmänt

Några bilder från ett lugnt ridpass den 24 Aug som gick väldigt bra.
Jag bara försökte rida mjukt, let it flow ni vet.







Nu kan jag tillkännage...

Kategori: Allmänt

Ja, nu kan jag äntligen tillkännage att jag från och med idag är hästägare.
Nu har det verkligen hänt, jag har skrivit på kontraktet, betalt honom och har mentalt omfamnat kännedomen att han är --->Min häst<--- nu.

Det här med utfodring...

Kategori: Allmänt

Islandshästar
skötsel - hälsa - gångarter

Är en bok skriven av Åse Ericson, Rebecka Frey och Lena Lennartsson och är även en bok jag rekomdenderar alla att läsa. Jag har inte tittat i den på mycket länge, men satt just av någon okänd anledning och bläddrade igenom den och fann texter om en känslig punkt, just utfodring.
Jag är ofta med om, även i stallet där jag har Eddie att folk inte förstår vikten av "försiktighet" när man utfodrar med kraftfoder. Jag ska citera första texten:
" Magsäcken är, som tidigare nämnts, liten på en fullvuxen häst och den kan inte känna när magen är full. En häst kan flräta sig om den får i sig för stora mängde tort kraftfoder, vilket kan vara livshotande. Hästar kan inte  kräkas upp föda."
 
Varför kan människor inte inse, hur många gånger man än försöker förklara att en häst inte mår bra av att få en hink med flera liter kraftfoder 1 gång om dagen? Är det inte uppenbart att hästar "aldrig är mätta"? Vilket för mig till nästa citat:
"Hästen behöver kontinuerlig tillförsel av fibrer i tillräcklig mängd för att täcka sitt fiber- och tuggbehov. För att uppnå mättnadskänsla måste hästen äta under tillräckligt lång tid. Ett foder som snabbt sväljs ner retar ätreflexen, men hästen blir inte "mentalt" mätt. Då ökar risken för att hästen börjar äta på annat inne i stallet eller ute. Beteendestörningar som krubbitning kan uppstå till följd av detta. Det tar mer än dubbelt så lång tid att äta ett kilo vallfoder jämfört med motsvarande mängd kraftfoder."

I början fick Eddie endast några deciliter kraftfoder efter varje pass.
I sådana små mängder tyckte jag var okej att äta ur en hink (liten botten).

 
Detta är ännu en sak jag märkt att många hästmänniskor inte förstår/vet. Att hästar känner ingen mättnadskänsla i magen, utan de har ett tuggbehov som behöver stimuleras och mår bättre av att få äta långsamt och länge. Däför är det ingen omöjlighet att de kan äta ihjäl sig om de får för mycket kraftfoder.
Jag kan bli upprörd och arg när jag ser "vissa" personer i stallet som slänger in en hink med kraft till sin häst innan ridning, rider ett häftigt pass och sen slänger in en hink till efteråt. Jag är lika förvånad varje gång.
Vilket för mig till nästa citat:
"När hästen tar en tugga foder börjar tänderna mala sönder fodret och det utsöndras saliv. Saliven blöte upp föadan och hjälper till att förhindra stopp i foderstrupen. När hästen äter grovfoder/vallfoder utsöndras mycet störe mängde saliv än nä den äter kraftfoder, på grund av att stråna stimulerar slemhinnorna i munnen längre tid än vad kraftfoder gör"

Under de kalla månaderna på året utfodras vår flock med hösilage ca. 3-4 gånger om dagen och halm 1-2 gånger om dagen beroende på vädret.
 
So, here we go again, varför, VARFÖR undrar jag, slänger man i hästen en hink med kraftfoder, kraftfoder som hästen inte producerar så mycket saliv åt under förtäringen, precis innan ridning? Är inte det helt logiskt om man tänker ur sitt eget perspektiv att man själv inte hade velat kränga i sig en stor måltid innan ett entimmes träningspass?
Och något som jag är rädd för, är foderstrupsförstoppning, vilket jag inte funnit något om i denna boken, men som jag tycker folk bode vara mer medvetna om. Den vanligaste orsaken till att hästar får detta är att de antingen har fått torrt kraftfoder de inte tuggat ordentligt, dvs. har slängt i sig. Eller till och med pga att de har blivit utfodrade i en krubba/hink med liten botten, då hästen får tag på mer foder/för mycket åt gången.

Och tänk nu inte att era hästar är för glupska för att förhindra att äta långsamt, allt går och jag ska tipsa om några grejer man kan tänka på.
- Ge aldrig hästen kraftfoder direkt innan ridning, jag brukar tänka att den får i alla fall ha minst 1.5 timmes matro, helst längre. Grovfoder är ingen fara i måttliga mängder då salivproduktionen är större vid intag av hö.
- Ge hästen helst inte kraftfoder direkt efter ridning heller, om du gör det se då till att hästen är ordentligt avskrittad, den ska ej flåsa eller vara överdrivet varm i kroppen.
- Ge såklart hästen inte mer kraftfoder än vad din ridning och häst behöver. Det finns massor av tabeller på nätet där du kan räkna ut vad din häst ska ha. Annars rådfråga veterinär eller foderexpert.
 
- Om du har en häst som hetsar upp sig när den vet att kraftfodret ska komma kan man slänga in lite hö strax innan så den kan avreagera "hungerhetsen" före.
- Om den fortfarande slänger sig över maten och hetsäter kan man lägga ut kraftfodret på höet, på golvet (om det är rent såklart) eller annan yta så den tvingas äta långsamt.
- Det bästa är om hästen kan få äta all sin mat från marknivå, dvs. så den får äta ur den position som är naturlig för hästen, då är riskerna mindre.
- Om du har hästen inackorderad och inte kan kontrollera måltiderna till punkt och pricka kan du alltid lägga en saltsten/mineralsten i krubban så hästen även i krubban tvingas äta lite långsammare.
- Om du köper krubba till din häst, köp då en med stor botten eller rundad botten och inte de här djupa.

1. Rundad krubba, OK!                                                  2. Djup krubba, BIG NO NO NO NO!!!



3. Låga plastbaljor, BIG YES YES!!!                                             4. Vanligaste typen av krubba, OK!



När Eddie var som smalast tog jag det här med utfodring till en helt ny nivå!
( Lite, fast endå inte skämt åsido ;> )


Nu har jag varit i stallet...

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit i stallet och haft ett underbart dressyrpass på banan, så allt känns genast mycket bättre.
Sen har jag en nyhet jag kommer avslöja när allt är klart ;)

Kom på en sak

Kategori: Allmänt

Kom just på en sak, jag måste egentligen nästan utesluta att det är sadeln, för han är inte bekymrad i de andra gångarterna. I skritt, trav och galopp känns han bättre än någonsin! Så det skulle vara jävligt skummt om det var sadeln.
Ang. Josefine's kommentar, jag har även provat att rida åttor, volter, sicksack, serpentiner hit och dit och fram och tillbaka kringelikrok. Och han tar de stegen i svängarna rent, just för att han "måste" men så fort han kommer ur dem eller bli rakställd så är det liksom ingen fråga om saken, han bara trillar in i grisepassen.

Det känns verkligen VÄRDELÖST att inte kunna göra ett endaste piss åt detta. Jag hade kunnat acceptera att jag hade dålig fantasi och var för kass för att kunna göra något åt det själv men att det gick att åtgärda. (Och det är klart att det åtgärda nu också). Men just nu känner jag mig bara så jävla rövkass, det känns som att jag är världens sämsta ryttare, hästhållare, kompis. Som inte fattar varför min bästa vän gör man han gör.
Jag har tappat suget att åka till stallet.

En äkta lullari...

Kategori: Allmänt

Nu vet jag fanemig inte vad jag ska ta mig till längre....
Eddies tölt har gått finemang fram till nu, förstår verkligen inte hur tölten kan gå utför när det har börjat så bra. Han bara grisepassar, det är bara några ynka få steg vi kan få till i 4-takt. Och det är inte precis så att han inte vet hur man gör, för ända sedan jag började tölta honom så har han töltat rent, med mer eller mindre steg, dock alltid rent. Och sen nu bara woooooooap... En rejäl kaning nedåt. Och jag får inte bukt med det, jag kräver att ni ger mig tips, för annars måste jag snart söka expert råd, för jag har verkligen provat allt jag kan komma på.
Jag har föröskt öka och sänka tempot, göra serpentiner, göra volter, sakta av och börja om, rida i både hög och låg form, fatta galopp och ta ner i tölt från galoppen, hålla om mycket med benen och hålla om lite med benen, jag har ställt, gjort skänkelvikningar och flyttat undan skänkel på alla jävla sätt, har även kombinerat många av dessa stategier och gud vet vad jag mer jag har testat.

Jag ger snart upp, vet inte vad jag ska göra, för jag vill inte rida runt i grisepass, det vägrar jag. Jag vet att han är 5-gångare med mycket pass i sig, men varför skulle det hindra honom att gå i 4-takt NU, om det inte gjort det innan? Jag har tänkt igenom det så många gånger, men jag kan inte begripa vad jag ändrat i min ridning (om det skulle bero på det) eller vad helst det nu kan vara. Jag har kännt honom så länge nu att jag börjar undra om det är något annat? Är det sadeln? Det hoppas jag inte, för den ligger bättre än någon annan sadel och ger perfekta avtryck efter ridning och ger på alla möjliga sätt bästa förutsättningar för våra mål med ridningen.
JAG FATTAR INGENTING.

Jag är så förbannad på mig själv att jag inte fattar bättre, att jag inte kan göra något åt det när jag kommit så långt, vad är det jag missar?!? !?!  GROROAOUWOWUWWRRR!
 
//Saga, ryttaren av den grisepassande springaren
Såhär ser det mestadels ut när jag försöker tölta numer.
Och nä, jag skäms inte över att visa eller  berätta detta, för om man inte kan erkänna sina brister och problem, FRAMFÖRALLT för sig själv, hur ska man då kunna göra något åt det?

Träningshästar

Kategori: Allmänt

Jag har börjat träna Mundilfari lite nu Måndag och Tisdag, då har jag tränat från marken, gått promenader, försökt få honom att förstå ledarskap och ja, försöker allmänt få honom till att bli mindre bufflig.
Sedan på banan tränade vi på att svänga, stanna och starta. Vilket kan vara svårt när man är så liten! Det är ganska kul att gå tillbaka till noll nu när jag kommit så långt med Eddie, det blir en påminnare om var jag faktiskt började med när jag först började med Eddie. Och då blir jag lite stolt över mig själv, det får man bli, men mest stolt är jag över Eddie.

Eddie red jag ut på i Måndags, en lagom liten runda i skogen, helt magiskt hur han helt plötsligt töltar på hemmaplan... Hästar alltså.. Sedan igår Tisdag var vi på banan och red dressyr. Först var jag lite tuff och jag insåg inte hur bra han gick hur mycket han kämpade förrän till slutet då jag upptäckte hur trött och svettig han var. Fy vad han jobbat, han vill alltid göra sitt bästa!
Och han är ju världens bästa Eddie <3
 
Vad kan vi kalla Mundilfari?
Han behöver ett smeknamn, men det är svårt att komma på något! Förslag?

Välgörenhetskeppni, vad är det?

Kategori: Allmänt

Fick en fråga om vilka poäng jag fick i en kommentar, och Josefine, det kan jag tyvärr inte svara på för jag fick inga poäng! Jag vet inte om du missat att det varit ett Välgörenhetskeppni, alltså ett s.k firmakeppni. Då man inte får några poäng. Jag ska förklara lite kort:
 
Man kan vara med i antingen barnklass, lättklass, mellanklass, eller elitklass uppdelade i ungdom/vuxen (inte barnklassen då givetvis). De huttar in alla ekipagen på banan samtidigt (Om gruppen inte är på tok för många tex. 20 st då de delas upp). Och man rider tills domarna är klara, man visar först i vänster varv och sedan i höger, under ritten får man visa vilka gångarter man vill och byta gångart hur många gånger man vill.
Poängen är att visa hästen från dess bästa sida och få domarna till att "vilja ta med hästen hem".

När första heatet är ridet får alla gå ut från banan och domarnas "favoriter" väljs ut, 6st som får rida finalheatet, de blir inkallade på banan igen och då avgörs vem som kommer 1a, 2a osv.
Det är en jäkligt rolig tävlingsform som tillåter dig att endast trava eller endast tölta om du så vill, dock var min problem att jag ville visa ALLA gångarter, för att jag ville väl visa någon slags mångsidighet, men det är ju inte så de dömer i denna tävlingen så jag gick nog lite minus för min underbara grisepass som jag så vackert försökte reparera under min ritt ;)
 
Hoppas ni begrep något alls av detta!
 
Detta är nog en av mina favoritbilder av galoppen från tävlingen.
Han har verkligen byggt upp en bärighet, och det är så enormt stor skillnad på nu och förut då galoppen i princip var obefintlig.

Eddie på banan!

Kategori: Allmänt

Och här kommer (inte alla) bilderna på Eddie och mig när vi är på banan!
 

Naggurs Välgörenhetskeppni 2012

Kategori: Allmänt

Skulle egentligen laddat upp ett tiotal fler bilder än dessa, men jag tror jag överbelastade blogg.se för till slut tog det stopp x)
Men här kommer en hel drös, vill ni se mer av något ekipage eller saknar någon så vet ni att ni bara säger till mig!

 

<3

Kategori: Allmänt

<3
 

4 timmar av ans

Kategori: Allmänt

Ja, det är vad det tog, 4 timmar att förbereda och fixa allt inför imorgon i stallet, och jag red ju inte ens och promenaden jag planerade blev kortare än 30 minuter. Vi duschade hästarna med schampo och allt, vi smorde allt och packade ner allt som kan bli nerpackat ikväll. Hästarna står i uteboxarna inatt för att undvika att de dammar ner sig totalt, Eddie hade problem med att gå från stallet till uteboxarna gårdsplanen såg såååååå rullvänlig ut enligt honom. Sen kommer väl säkert Karma och biter en i röven för att man har hästen inne och Eddie lär väl ha både bajs och pissefläckar överallt!
Precis allt är rent utom jag, hela jag har absorberat all smuts och det ser ut som någon har skjutit en bajskanon i mitt ansikte. Jag ska duscha, när jag tagit tvätten och tömt diskmaskinen. Alla dessa jävla måsten som alltid dyker upp. Jag måste till sist lägga fram alla kläder jag ska ha imorgon. HUJEDAMIG!
Och ja, outfiten blir inte alls som jag tänkt mig, men ja, det funkar i alla fall, så länge allt är helt och rent får det se ut precis som det vill. Men ett stort problem har jag, och det är att jag inte har några ridskor, jag vet inte om ni lagt märke till det på bilder men jag rider typ alltid i Converse, Jympadojor eller nåt sånt liknande. Men det kan jag ju inte tävla i?
 
Tror ni jag har större chans att vinna om jag använder bootsen såhär?
Jag menar alternativt kreativt användade av utrustning borde ju ge extrapoäng!

Aldrig säga nej till smörgåstårta...

Kategori: Allmänt

Exakt som rubriken lyder, jag är egentligen ledig från jobbet idag, men E har fått nytt jobb och slutar efter helgen så hon ska bjuda på smårgåstårta och det kan jag bara INTE missa, dessutom ska jag lämna kläder till D som behöver lite rock-outfit till deras zumba-rockkväll. Så jag ska alltså ta tåget till Gärsnäs och GÅ ut till anläggningen, det är väl inte så brutalt värstinglångt, men det är ju trots allt en bit. Men vad gör man inte för smårgåstårta! Ska jag äta nåt sånt så får jag ju vandra bort den också så jag inte blir fetare än jag är, mouehgoheaaoha.

Och med det så avslutar jag med en helt normal bild på mig.
Och nu ska jag lösa korsord fram till jag ska gå till stationen, HAJPO!

Outfit...

Kategori: Allmänt

Ja, jag är väl den sista personen i världen som bryr mig om hur jag klär mig i stallet, eller vad för kläder jag rider i. Jag bryr mig kanske liiiiiiiiiiite om vad jag sätter på hästen, men varför ska man matcha liksom, jag trodde man hade utrusningen för dess praktiska funktion.
Hur som haver tänker jag vara lite fåfäng och grubbla över hur vi ska se ut på lördag, Jag är inne lite på det blåa temat, eftersom Eddie passar äckligt bra i blått!

Jag tänkte mig detta tränset som Ishesten.se har sponsrat mig med
Jag menar hur snyggt är inte det, jag älskar det, från Fakúr!
Det är stilrent, enkelt med en liten touch av färg nere på nosremmen, precis lagom mycket enligt mig!
 
Sen har jag ju den nyinköpta sadeln som ni känner igen:
 
Även om schabraket här ovanför är det finaste jag ägar så tänkte jag nog köra på det ljusblåa som nosremmen har...
jag har ett ljusblått schabrak i PONNYstorlek, se på fan, deni!
Och sen har jag boots (Ej viktboots) i sama färg. Vad säger ni om det?! ;)

(Jag vet, superbra bild i fint ögonblick -inte-)

Lincoln & Wilmer

Kategori: Allmänt

Jag har ju inte visat bilderna jag tog på Licoln (Louise nya hund) och Wilmer.
Det blev mest bilder på Lincoln eftersom han är det nya tillskottet, dock känner jag mig lite dum mot Wilmer när jag gör så, jag fotograferar inte honom så mycket.... USCH PÅ MIG. Bättring får ske.
Här kommer några av bilderna i alla fall.

Ett pass på banan...

Kategori: Allmänt

Idag var den sista "seriösa" ridpasset innan tävlingen, imorgon får han vila och på fredag ska han promeneras i ca. 30 minuter i skogen hade jag tänkt, sen ska han duschas och utrustningen ska putsas och allt ska packas! Frågan kvarstår om vi ska ha hästarna inne natten Fredag-Lördag för o hålla dem rena, men ja... de är ju hästar och har gått på lösdrift i hela sitt liv, är det schysst egentligen?
Vi får helt enkelt se hur vi gör!
 
Ridpasset idag var ganska kravlöst, mest för att jag inte ville bråka och att sista passet innan tävlingen skulle bli skit. Så jag red inte ihop honom så mycket utan försökte mest bara göra lite vettiga skänkelvikningar, gångartsskiftningar, tempoväxlingar, halter och lite sådant basic.
Och jag vart nöjd så det blev ett kort pass på ca. 35 minuter bara. Jossan var med och tog lite bilder!
 
Jag tror det var ett bra val att ta det lugnt och inte pressa för mycket, för trots att han racersprang som vanligt så kändes han lugn och avslappnad vilket jag tycker syns lite på bilderna. Och just nu vill jag bara tänka lugnt, för jag vet en häst som INTE kommer var lugn när vi kommer ut på banan på lördag.
Eddie + en massa andra hästar på banan samtidigt, Hujeda mig...

Snart tävling!

Kategori: Allmänt

Var nere på Kullas parkering och skulle träna lite idag, men Eddie förstår inte riktigt hur han han ska runda sig i hacket, alltså, broms och styrning förstår han jättebra, men han kan inte riktigt ta förhållningar och förstå att jag vill att han rundar sig precis som på ett bett.
Så det blir det vanliga bettet på tävlingen på lördag! Men hacket har hjälpt oss en liten bit på vägen med tölten, tölten på bilderna är ju inget märkvärdigt dock så har jag mycket mindre i handen, jajo jag vet att hacket är ett hävstångsbett, men det känns endå som att han orkar mycket mer själv nu!
Så vi får ju se hur det går på lördag!


Och ja, det är emot alla mina principer att lära hästen stegra, men va i helevete. Han gör det nästan redan på "signal" så what the hell. Vissa saker slingrar man sig runt helt enkelt!
 
 

Till o börja med...

Kategori: Allmänt

Ja, till o börja med kan jag säga att Mundilfari har på bara ett par dagar blivit mycket bättre i sitt ben, det var antagligen bara en rejäl vrickning som gjorde fruktansvärt ont precis vid tillfället med tanke på hur han haltade då och hur han nu går på 4 ben igen!
Igår red jag ut med L & Gledi och jag ville prova hackamore på Eddie, så jag frågade Louise om jag fick låna hennes och eftersom jag är så gullig fick jag det! ;) Nackstycket var dock lite för stort för lilla Eddies huvud och det hanmnade för långt ner på nosryggen så jag fick hämta ett ludd och sätta på så det fyllde ut lite, hehe.
Jag kollade bara lite snabbt från marken innan jag satt upp att styrning och broms fungerade (att han förstod hackets signaler) Och sen sen jag upp och vi begav oss ut i skogen.
Han fann sig till rätta direkt i hacket och var inte ett dugg brydd om att det var hävstångseffekt, som han aldrig varit med om förut. Så nu tänkte jag själv köpa mig ett hackamore och rida en del på, tänkte variera mig mellan bett och bettlöst. Variation är det bästa tycker jag!

Häst på 3 ben....

Kategori: Allmänt

Igår skulle ju Eddie få nya fina glansiga skor po si(skånska), och just som hovslagaren bara börjat kommer Louise springandes borta vid hagen och skriker på mig, Jag är snabbt på språng, så fort man kan i foppatofflor och mjukisbrallor... Ute i hagen står Mundilfari, stödjer inte alls på höger fram.
Vad det än är så måste vi få in honom, och varken jag eller Louise har någonsin sett en så halt häst. Han verkligen hoppade på 3 ben. Och när en häst haltar sådär så är det illa... Efter en lång promenad var han äntligen hemma, både vet. och ägare var kontaktade.
 
Stackars häst, bara 4 år gammal.


Jag stannade rätt länge och kollade hur det gick, men jobbet väntade idag så 21:30 ca. rullade jag hemmåt. Idag i stallet mötte jag ägaren och tydligen så var det mycket bättre nu. Jag vet fortfarande inte exakt var det var men kotan och senan har ju i alla fall fått sig en redig vrickning.
Och sen idag fick jag äntligen rida igen, 4 dagar och ridabstinensen är svår att handskas med. Red ett trevligt pass på banan, och även om de där jävla hörnpasseringarna inte sitter och att han ibland blir ostadig i formen och slår upp i galopp när han inte ska och har sig så kändes det bra. Faktiskt. Och det är känslan som räknas tycker jag! Sadeln känns fortfarande bra, och tur är väl det, för nu är den betald! Haha
 
Eddie igår i hagen,
Rätt nöjd alltså...

Jag vet 2 hästar...

Kategori: Allmänt

Jag vet två hästar som har ett sjätte sinne,
De känner på sig när någon är framme med kameran
Då springer de och kråmar sig som bara den!

Jag är här...

Kategori: Allmänt

Ja, jag lovar jag är här. Men det har inte hänt så mycket på hästfronten, Eddies skor glappar lite och därav vill jag inte att han rör på sig mer än nödvändigt då jag är lite mån om hans hovar, orkar inte ha o göra med ett par halvtrasiga hovar för att de nöts sönder av glappskor. Men imorgon kommer hovslagare så han får 4 helt nya fräscha skor.
Något nytt roligt är ju att jag har anmält mig till Naggurs välgörenhetskeppni den 18:e, förhoppningsvis håller sig skorna i skick tills dess ;) Så vi får se hur det går med det. Förra tävlingen var ju si sådär, men nu är han i riktigt bra kondition och det känns riktigt bra med ridningen! Men sen ska vi ju vara med X antal andra ekpiage på banan samtidigt och det kan ju gå lite hur det vill ;)

Denna tävlingen var i April,
Well, där är en viss skillnad då och nu x)
 
Och sen till nästa nyhet!
Jag har köpt sadeln, Vigorisen jag har haft på prov, hoppas nu detta blir mitt sista sadelköp inom de närmsta 5 åren.....

Bilder på C's....

Kategori: Allmänt

Ja, här ska ni få lite bilder på C's nykomlingar!
 

Holiday

Kategori: Allmänt

Holiday är den aboslut vackraste av storhästarna i stallet. Han är sådär vackert mörkbrun/gul och har ett perfekt stjärn i pannan! Så underbar att hantera och ack så fin att titta på.-
Om jag någonsin ska ha en "storhäst" ska den se ut precis såhär!

Islandshästar

Kategori: Allmänt

Två valpar

Kategori: Allmänt

Liten och stor

Kategori: Allmänt