Hej & Hå

Okej, efter önskemål kommer jag att börja om på ny kula med denna blogg.
Som istället kommer att handla mestadels om mitt senaste nyförvärv, Le Vildhäst!

Jag kommer nu i detta inlägg sammanfatta tiden från jag hämtade hem henne till där vi är idag!
Dag 1-Vi hämtar NN

Den här bilden är tagen samma dag som hon kommer hem till oss (ja, jag säger oss fastän det är min väninna Camillas gård). Som ni ser på bilden är även mamma med.

Anledningen till att mamma fick följa med var för att annars hade vi förmodligen inte kunnat flytta på NN (Skriver NN eftersom hon för närvarande inte hade något namn) om inte mamma följt med.
Om ni undrar hur vi över huvud taget fick in henne i släpen gick det till som följande;
Jag körde ner släpen i hagen där ägaren, vi kallar honom  Mr. X hade förberett och föst in de båda i en mindre fålla av kreaturgrindar. Där efter öppnade vi baklemmen och öppnade upp grindarna så att det var fritt fram upp i släpen. Det gamla stoet som verkade vara gammal i gamet marscherade rakt upp i släpen och började pilla i halmen vi strött med för att släpen skulle se mer inbjudande ut.
Mr. X som stod med stoets grimma i näven (som han skulle använda för att leda upp stoet i släpen med) såg lika nöjd ut som mig och Camilla och vi alla skrattade lite över grimmans överflödighet. Stoet stod snällt och väntade medans NN stod och övervägde beslutet att gå in eller ej.
Efter cirkus 3 minuter gick NN upp i släpen och vi stängde och så var det inte mer stohej med det. Och för att förtydliga hade jag tagit ut all inredning i släpen så de stod löst för säkerhetens skull.
Resan gick förvånansvärt bra och de stod mycket stilla, tror det berodde mycket på att de fick stå lösa och kunde röra på sig. När vi väl kom fram körde jag fram till öppningen vid en hage och vi öppnade frontulastning och ut ploppade två skäckar!
Jag fick erbjudande om att köpa stoet också, och det var ju absolut inget fel på henne men eftersom jag redan hade 4 hästar kunde jag inte försörja en 5e också...
Så tillbaka in i släpen ledde jag det översnälla stoet och körde hem henne igen.
Kvar i hagen stod min ettåring jag fått för slaktpris.
 
Och härifrån kommer jag att göra en väldigt lång historia kort.
Häst varit vildhäst i hela sitt liv.
Häst aldrig sett människa i sitt liv.
Häst inte tycka om människa.
Häst hotar människa när den kommer nära.
Häst omöjlig att komma nära.
Människa börjar efter ca. 2 veckor tro att möjligheten att denna häst skall bli tam är obefintlig.
 
 
 
Men skam den som ger sig, ut i hagen var dag vart jag. Och jag tror att hon lärde sig en del av att titta på de andra hästarna när de fick grimma på sig och blev hämtade in i stallet!
På bilden nedan kan ni se en av de första gångerna jag rör vid henne, och som ni kan se så är hon beredd på att vilja gå ifrån mig, men det bryr jag mig inte ett dyft om eftersom huvudsaken är att hon stannade kvar. Även jag håller på mig på "säkert" avstånd då hon kunde kännas "agressiv" emellanåt. Inget konstigt egentligen att visa sig tuff mot någon man är rädd för.

Ungefär här nånstans fick hon sitt namn
IVY
 
 
Som småningom kom hon på att det här med beröring var samma sak som; SKÖNT
Även om hon blev rädd när jag närmade mig så var behovet av närhet och kli större!
 
 
Nu 5 månader efter jag hämtat hem henne har jag fått på henne en grimma!
Och kan ni tänka er, hon står avslappnat när jag fotograferar henne?
 
Och nu har jag börjat höja ribban och börjat leda henne, in på detaljer hur det gick de första gångerna är inte intressant att gå in på då de mest innefattar en hel del stopp.
 
Sammanfattat så har jag idag lyckats leda ut henne utanför hagen där hon såklart fått sin belöning för uppnått mål för dagen!
Jag ursäktar inte att hon är skitig, det är så riktiga hästar ser ut :D
 
 
Så ja, hädanefter kommer jag att skriva inlägg om våra framsteg, kanske lite mer detaljerat än nu när jag sammanfattade 5 månader i ett inlägg ;)

Lämna en tolle!
Postat av: Anonym

Roligt att läsa om er, keep up the good work mvh blivande läsare :)

2015-10-29 @ 22:21:07

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test